İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Nafiz Karagözoğlu, grip hastalığıyla ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı.
Griple ilgili doğru bildiğiniz yanlışlarGrip ile ilgili doğru sanılan yanlışlar konusunda açıklamalarda bulunan Dr. Nafiz Karagözoğlu, “Hepimiz her şeye “grip” demeye alışmışız. Belki toplum içinde birbirimize koyduğumuz tanıların “En Yanlışıdır” Grip hastalığı. Severiz konu komşuya hastalık tanısı koymayı hatta tedavi vermeyi. Çoğu kez reçetesiz olsa da bambaşka bir tadı vardır kesilen ahkamın” dedi.
NEDEN GRİP’LE NEZLE-SOĞUK ALGINLIĞI FARKLIDIR?
Dr. Nafiz Karagözoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:
“Bu hastalıkların bedenimizde ortaya çıkaran Mikroplar farklıdır. Virüs dediğimiz mikroplarla hastalık ortaya çıkar. “GRİP” Influenza A, Influenza B ve Influenza C virüslerinin neden olduğu viral bir enfeksiyon hastalığıdır. Nezle-Soğuk Algınlığı hastalığını da başka virüsler yapar. Yani her burun akıntısı Grip değildir.
GRİP OLDUĞUMUZU NASIL ANLARIZ?
38-39 C ateşiniz olur. Vücudunuzda yaygın ağrı, yorgunluk ve kırgınlık olur. “Dayak yemiş gibiyim” der bazen hastalar. “Daha önce dayak yediniz mi? Diye sormasak da Ruhsal olarak nasıl bir durum yarattığını anlayabiliriz. (Sırt, kol, bacaklarda olmak üzere). Genelde kuru öksürük, bazen burun tıkanıklığı , hapşırma ve boğaz ağrısı,üşüme, titreme, terleme olur. Kaynak: http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=356857