• Yeşilyurt Belediyesi Balon Tenis Kortu’nda Okullar Arası İl Şampiyonası Heyecanı Yaşanıyor
    Yeşilyurt Belediyesi Balon Tenis Kortu’nda Okullar Arası İl Şampiyonası Heyecanı Yaşanıyor
  • Çınar, Yeşiltepe’deki Aile Danışmanlık ve Spor Merkezini İnceledi
    Çınar, Yeşiltepe’deki Aile Danışmanlık ve Spor Merkezini İnceledi
  • Çınar, Gündüzbey Şehit Levent Coşkun İlk Ve Ortaokuluna Spor Malzemesi Desteğinde Bulundu
    Çınar, Gündüzbey Şehit Levent Coşkun İlk Ve Ortaokuluna Spor Malzemesi Desteğinde Bulundu
  • Orduzu Gençlik Ve Spor Kompleksi Uluslararası Müsabakalara Ev Sahipliği Yapacak
    Orduzu Gençlik Ve Spor Kompleksi Uluslararası Müsabakalara Ev Sahipliği Yapacak
  • Yeşilyurt Belediyesi Futbol Kursu, Kitap Okuma Etkinliğiyle Daha Cazip Hale Geldi
    Yeşilyurt Belediyesi Futbol Kursu, Kitap Okuma Etkinliğiyle Daha Cazip Hale Geldi
  • Yapımcı Öndeş, Yeni Malatyaspor’da Yönetime Aday
    Yapımcı Öndeş, Yeni Malatyaspor’da Yönetime Aday
  • Çınar, Yeşilyurt Belediyespor Kick-Boks Takımının Şampiyon Sporcularını Ağırladı
    Çınar, Yeşilyurt Belediyespor Kick-Boks Takımının Şampiyon Sporcularını Ağırladı
  • Çınar, Yeşilyurt Belediyespor Kulübünün Şampiyon Kick-Bokscularını Makamında Ağırladı
    Çınar, Yeşilyurt Belediyespor Kulübünün Şampiyon Kick-Bokscularını Makamında Ağırladı
  • Yeni Malatyaspor’a Moral Ziyareti
    Yeni Malatyaspor’a Moral Ziyareti
  • Büyükşehir Belediyespor Voleybol Ve Basketbolda Kazandı
    Büyükşehir Belediyespor Voleybol Ve Basketbolda Kazandı
Malatya Haberim
Çarşıbaşı Rekreasyon Projesi’nde Sona Doğru
Çarşıbaşı Rekreasyon Projesi’nde Sona Doğru

Battalgazi’nin geleceğine damga vuracak Çarşıbaşı...

Gençler, Büyükşehir Belesiyesi’nin Kültür Bilinci Gezisinde Buluştu
Gençler, Büyükşehir Belesiyesi’nin Kültür Bilinci Gezisinde Buluştu

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya’nın kültürel...

Çiğ Süt Hakkında Bilinmesi Gereken 5 Önemli Nokta!
Çiğ Süt Hakkında Bilinmesi Gereken 5 Önemli Nokta!

‘Sokak sütçüleri’ nostaljiye dönüşse de...

Müzik Dünyasında Osman Öztunç Gerçeği Var
Müzik Dünyasında Osman Öztunç Gerçeği Var

2000’li yılların ozanı Osman Öztunç...

Battalgazi İlçesindeki Din Görevlileriyle İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi
Battalgazi İlçesindeki Din Görevlileriyle İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Battalgazi İlçe Müftülüğü tarafından Battalgazi...

Battalgazi Belediyesi’nden Liseler Arası Bilgi Yarışması
Battalgazi Belediyesi’nden Liseler Arası Bilgi Yarışması

Battalgazi Belediyesi lise öğrencilerine yönelik...

Yeşilyurt Genç Meclis İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
Yeşilyurt Genç Meclis İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Gençlerin ülke ve kent yönetiminin...

Oruç ile İlgili bilgiler
Oruç ile İlgili bilgiler

Kuymetli okurlarım bu yazımızda da...

İftira Ne Demektir
İftira Ne Demektir

İftira, suçsuz bir insanı hata...

Şirr Köşesi
Şirr Köşesi

KATRAN GECELER Hayır, gece olmasın...

Sahur ve Seher vaktinin önemi
Sahur ve Seher vaktinin önemi

Değerli okurlarım bu yazımızda birkaç...

Kadir Gecesi
Kadir Gecesi

Kıymetli okurlarım,Leylei kadir,Kadir suresinde görüldüğü...

Bayram ve önemi
Bayram ve önemi

Değerli ve çok kıymetli okurlarım.Rabbim...

Zekat ve Fitre
Zekat ve Fitre

Değerli okuyucularım Zekât, Din-i Mübin-i...

EY KORONAViRÜS
EY KORONAViRÜS

Çinliler bu belayı sardı başımıza...

Şiir Köşesi
Şiir Köşesi

BEN BENDE DEĞİLİM Beni bende...

ÖLÜMÜ ÇOK HATIRLAYINIZ
ÖLÜMÜ ÇOK HATIRLAYINIZ

Değerli Okuyucularım ! Sizlere bu...

Malatya Haberim
Tüfenkçi, ”Çözüm Süreci, Çözülme Süreci Değildir”
Tüfenkçi, ”Çözüm Süreci, Çözülme Süreci Değildir”
Tüfenkçi, ''Çözüm Süreci, Çözülme Süreci...
8 Mart 2015 13:12
Font1 Font2 Font3 Font4
Spread the love

AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bülent Tüfenkci, çözüm sürecinin yeni bir merhaleye geldiğini ifade ederek, “Çözüm süreci, asla çözülme süreci değildir” dedi.

Tüfenkci, genel seçim çalışmaları kapsamında Malatya Mimarlar Odasını ziyaret ederek, yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Mimarlar Odası Malatya Şubesi Yönetimi’nin değerli isimlerden oluştuğunu kaydeden Tüfenkci, yapılan çalışmaların takdire şayan olduğunu belirtti.

Tüfenkci, odaların öncelikle meslek kuruluşu olduğunun bilinmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Mesleğin ilerlemesi noktasında gayret gösterilmesi gerektiğine ben hep inandım. Asla ve asla ayrımcılığa ve ideolojik düşüncelerinin olmaması gerektiği kanaatindeyim. Elbette ki nasıl ki her avukat arkadaşımızın bireysel anlamda dünya görüşü ve düşüncesi varsa, mimar arkadaşlarımızın da kendilerine has düşünceleri ve ideolojileri vardır. Ama odaların bunlardan öte herkese eşit davranan, her bir meslek mensubunun hakkını, hukukunu koruyan, mesleğin gelişmesine ve daha güzelleşmesine katkı sunacak çalışmaları ortaya koyması gerektiğine inandım” şeklinde konuştu.

Yasa değişikliğiyle beraber bir takım hakların kaybolmuş gibi görünebileceğini ancak geniş müzarekelerle birlikte, yeni bir yasayla daha kapsamlı ve farklı bir platforma oturtulabileceğini kaydeden Tüfenkci, milletvekili oldukları takdirde kendilerine iletilen sorun ve isteklerle ilgili gayret göstereceklerini dile getirdi.

Tüfenkci, yapacakları her çalışmada istişareye büyük önem vereceklerini belirterek, meslek kuruluşlarının talep ve önerilerini her zaman dinleyeceklerini ifade etti.

“ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEYİZ”

Tüfenkci, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimin Türkiye için tarihi bir dönemeç olduğuna dikkat çekerek, “Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında insanlarımızın seçim yapacağı bir dönem. Türkiye’nin bundan sonrası için gidişatının hangi yöne ve nasıl olması gerektiği; yakalanan ekonomik, siyasi istikrarın, huzurun ve güvenin sürmesine yönelik bir insanlarımız seçim yapacak. İnşallah demokrasi ve istikrardan yana bir tercih olur” diye konuştu.

“ÇÖZÜM SÜRECİ YENİ BİR MERHALEYE GELDİ”

AK Parti’nin iki yıldır üzerinde durduğu çözüm sürecinin bugünlerde yeni bir merhaleye geldiğine vurgu yapan Bülent Tüfenkci, şunları söyledi: “Bazılarının değdiği gibi çözüm süreci asla bir çözülme süreci değildir. Biz, çözüm sürecinde iki yıllık dönemde hep AK Parti’nin dirayetli duruşuyla, sabrederek, bire takım şartların oluşması sağlandı. Akan kanın durması ve annelerin gözyaşının dinmesi noktasında ki gelişmeleri kazanç saydık. Ama gelinen noktada iki yıllık bir gecikme olduğunda da ısrar ettik. Çünkü bu işin muhatapları, bölgedeki silahlı güçlerini çekme taahhütlerini yerine getirmediler. Ama geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda sürecin yeni bir merhaleye girdiği görülüyor. Biz, çözüm sürecinde ısrar ederken asla ve asla kamu düzeninin ihmal edilmesini de tasvip etmiyoruz. Oradaki vatandaşlarımıza, esnaflarımıza uygulanan tehdidin, baskının, şantajın hiçbir şekilde mazereti olmayacağını da biliyoruz. Bu noktada da AK Parti olarak İç Güvenlik Paketi’nin meclisten geçmesi noktasında gayret gösteriyoruz.”

“KENTİMİZ İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPACAĞIZ”

Malatya Mimarlar Odası Başkanı Habip Ahmet Şahin ise, AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bülent Tüfenkci’ye ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, aday adaylığı sürecinde başarılar diledi.

Şahin, kent yapılaşması ve planlanmasında kaliteli fikirler yürüten Mimarlar Odası’nın Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’ndeki değişiklikler ile yarı kamu kurum niteliğinden çıkarılarak, işlevselliğini yitirdiğini savundu.

Sorunların çözümü noktasında AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bülent Tüfenkci’den destek beklediklerini dile getiren Şahin, Mimarlar Odası’nın Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’ndeki değişiklikler ile yarı kamu kurum niteliğinden çıkarıldı. Bu durum bizi ve camiamızı üzmüştür. Sizden ricamız, milletvekili olacağını düşünerekten kısaca değindiğimiz sorunlarımızın çözümünü üretmenizdir. Biz, Mimarlar Odası olarak kentimiz için üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapacağız” dedi.


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa