• Yeşilyurt Belediyesi Balon Tenis Kortu’nda Okullar Arası İl Şampiyonası Heyecanı Yaşanıyor
    Yeşilyurt Belediyesi Balon Tenis Kortu’nda Okullar Arası İl Şampiyonası Heyecanı Yaşanıyor
  • Çınar, Yeşiltepe’deki Aile Danışmanlık ve Spor Merkezini İnceledi
    Çınar, Yeşiltepe’deki Aile Danışmanlık ve Spor Merkezini İnceledi
  • Çınar, Gündüzbey Şehit Levent Coşkun İlk Ve Ortaokuluna Spor Malzemesi Desteğinde Bulundu
    Çınar, Gündüzbey Şehit Levent Coşkun İlk Ve Ortaokuluna Spor Malzemesi Desteğinde Bulundu
  • Orduzu Gençlik Ve Spor Kompleksi Uluslararası Müsabakalara Ev Sahipliği Yapacak
    Orduzu Gençlik Ve Spor Kompleksi Uluslararası Müsabakalara Ev Sahipliği Yapacak
  • Yeşilyurt Belediyesi Futbol Kursu, Kitap Okuma Etkinliğiyle Daha Cazip Hale Geldi
    Yeşilyurt Belediyesi Futbol Kursu, Kitap Okuma Etkinliğiyle Daha Cazip Hale Geldi
  • Yapımcı Öndeş, Yeni Malatyaspor’da Yönetime Aday
    Yapımcı Öndeş, Yeni Malatyaspor’da Yönetime Aday
  • Çınar, Yeşilyurt Belediyespor Kick-Boks Takımının Şampiyon Sporcularını Ağırladı
    Çınar, Yeşilyurt Belediyespor Kick-Boks Takımının Şampiyon Sporcularını Ağırladı
  • Çınar, Yeşilyurt Belediyespor Kulübünün Şampiyon Kick-Bokscularını Makamında Ağırladı
    Çınar, Yeşilyurt Belediyespor Kulübünün Şampiyon Kick-Bokscularını Makamında Ağırladı
  • Yeni Malatyaspor’a Moral Ziyareti
    Yeni Malatyaspor’a Moral Ziyareti
  • Büyükşehir Belediyespor Voleybol Ve Basketbolda Kazandı
    Büyükşehir Belediyespor Voleybol Ve Basketbolda Kazandı
Malatya Haberim
Çarşıbaşı Rekreasyon Projesi’nde Sona Doğru
Çarşıbaşı Rekreasyon Projesi’nde Sona Doğru

Battalgazi’nin geleceğine damga vuracak Çarşıbaşı...

Gençler, Büyükşehir Belesiyesi’nin Kültür Bilinci Gezisinde Buluştu
Gençler, Büyükşehir Belesiyesi’nin Kültür Bilinci Gezisinde Buluştu

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya’nın kültürel...

Çiğ Süt Hakkında Bilinmesi Gereken 5 Önemli Nokta!
Çiğ Süt Hakkında Bilinmesi Gereken 5 Önemli Nokta!

‘Sokak sütçüleri’ nostaljiye dönüşse de...

Müzik Dünyasında Osman Öztunç Gerçeği Var
Müzik Dünyasında Osman Öztunç Gerçeği Var

2000’li yılların ozanı Osman Öztunç...

Battalgazi İlçesindeki Din Görevlileriyle İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi
Battalgazi İlçesindeki Din Görevlileriyle İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Battalgazi İlçe Müftülüğü tarafından Battalgazi...

Battalgazi Belediyesi’nden Liseler Arası Bilgi Yarışması
Battalgazi Belediyesi’nden Liseler Arası Bilgi Yarışması

Battalgazi Belediyesi lise öğrencilerine yönelik...

Yeşilyurt Genç Meclis İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
Yeşilyurt Genç Meclis İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Gençlerin ülke ve kent yönetiminin...

Oruç ile İlgili bilgiler
Oruç ile İlgili bilgiler

Kuymetli okurlarım bu yazımızda da...

İftira Ne Demektir
İftira Ne Demektir

İftira, suçsuz bir insanı hata...

Şirr Köşesi
Şirr Köşesi

KATRAN GECELER Hayır, gece olmasın...

Sahur ve Seher vaktinin önemi
Sahur ve Seher vaktinin önemi

Değerli okurlarım bu yazımızda birkaç...

Kadir Gecesi
Kadir Gecesi

Kıymetli okurlarım,Leylei kadir,Kadir suresinde görüldüğü...

Bayram ve önemi
Bayram ve önemi

Değerli ve çok kıymetli okurlarım.Rabbim...

Zekat ve Fitre
Zekat ve Fitre

Değerli okuyucularım Zekât, Din-i Mübin-i...

EY KORONAViRÜS
EY KORONAViRÜS

Çinliler bu belayı sardı başımıza...

Şiir Köşesi
Şiir Köşesi

BEN BENDE DEĞİLİM Beni bende...

ÖLÜMÜ ÇOK HATIRLAYINIZ
ÖLÜMÜ ÇOK HATIRLAYINIZ

Değerli Okuyucularım ! Sizlere bu...

Malatya Haberim
Şehit Pilot Gökhan Ertan Parkı Açıldı
Şehit Pilot Gökhan Ertan Parkı Açıldı
Battalgazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şehit Yüzbaşı Pilot Gökhan Ertan Parkı’nın açılışı...
23 Nisan 2015 12:06
Font1 Font2 Font3 Font4
Spread the love

Parka, Şehit Yüzbaşı Pilot Gökhan Ertan’ın isminin verilmesi açılışa katılanlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

İskender Mahallesi’nde Battalgazi Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından hizmete sunulan Şehit Yüzbaşı Pilot Gökhan Ertan Parkı’nın açılışına, Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Müftüsü Ümit Çimen, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

BELEDİYENİN BİRİNCİ GÖREVİ PARK VE BAHÇELER

Malatya Valisi Süleyman Kamç, Bugün burada anlamlı bir açılış için bulunuyoruz. Aslında Belediyelerimizin başta gelen görevi, çevreyi ve park bahçeleri düzenlemek birinci görevleridir. Şehitlik inancımız gereği, inancımıza göre en büyük mertebe. Bu mertebeye Gökhan kardeşimiz ulaşmıştır. Aileleri ve sevenleri mutlaka üzülmüşlerdir. Şehit yakınları bizlerin kamu kurum ve kuruluşların başının üstünde olan ailelerdir” diye konuştu.

Şehit Gökhan Ertan’ın babası Ali Ertan, oğlunun isminin parka verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “7’nc, Jet Üs Komutanlığı’ndaki oğlumun arkadaşları, sivil toplum örgütleri ve değerli misafirler, 2012’den beri hep yanımda olduğunuz için sonsuz teşekkür ederim. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a oğlumun anısını yaşatmak üzere bu parka oğlumun  adını kullandığı için minnettarım. Söylenecek çok şey var, ama çok duygulandım. Hepinize çok teşekkür eder saygılar sunarım” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, Ertan ailesine övgülerde bulunarak, “Biraz evvel Ali Ertan konuştu. Ali Ertan benim okul arkadaşımdır. Hem lise dönemimizde, hem de Yüksekokul döneminde beraber okuduk. Ali Ertan çok değerli bir arkadaşımızdır. Vatanını, milletini, bayrağını seven,vatanına, milletine bağlı ve  yaptığı işlerde de hakikaten vatanını, milletini, kendi menfaatinin önünde tutan bir kardeşimizdir. Daha öncede menfur bir kaza geçirdi. Ve o kazada 2 çocuğunu kaybetmişti Ali kardeşim. Suriye yolundaki süreçte de Gökhan kardeşimiz şehit olmuştu. Allah sabırlarını artırsın” diye konuştu.

Başkan Gürkan, geçmişin ve geleceğin belediye başkanı olma arzusu ile çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi: “Belediye Başkanlığı şehrül emindir. Dolayısıyla bu kimliği koruyup, kollama ve buna helal getirmeme noktasında Belediye Başkanları olarak biz azami hassasiyeti ve titizliği gösteriyoruz. Sadece Belediye Başkanı günlük rutin işleri, cari  hizmetleri yapmakla sorumlu bir görev anlayışı içerisinde hareket etmemeleri gerekir. Belediye başkanlarını biz ifade ederken, Belediye Başkanları yeri gelince yüzyılların, binyılların gerisinin belediye başkanı olması gerekir diyoruz.”

SURLAR AYAĞA KALKACAK

“2000 yıllık Battalgazi Surları’nın temelini atacağız. O surları ayağa kaldırdığımız zaman 2000 yılının belediye başkanı olursunuz. Daha sonra Aslantepe ile ilgili çalıştayımız var” diyen Gürkan, şunları aktardı: “Onunla ilgili yaptığımız, ‘Toplum Aslantepeyi Sahipleniyor’ projesiyle geçmiş 5 bin yılın Belediye Başkanı olursunuz. Dolayısıyla şehrül eminler kendilerini 5 yıllık bir zaman dilimine hapsedemezler. Aynı zamanda Belediye başkanları gelecek yüzyılların Belediye başkanı olma arzusu içinde olması gerekir. Hayali ve vizyonu içerisinde olmalıdır. Biz yapacağımız işlerle geçmiş ve  gelecek arasında köprü kuracak, hem geçmişin, hem geleceğin, hem yaşanan bir belediye başkanı olma arzusundayız. Ve bu bilinç içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Gökhan Ertan Parkı öncelikle mahalle sakinlerimize ve çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun. Aynı zamanda bu şehidimizin isminin yaşatılması noktasında da inanıyorum ki naçizane bir şeyler yaptık .Sayın Ali Ertan ve ailesine ve şehidimizin silah arkadaşlarına bu parkı isimlendirdik ve bu isminde mahallemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Hepiniz bugün Şehit Gökhan Ertan parkımızın açılışına hoş geldiniz. Malatya’mızın büyükşehir olması itibariyle iki merkez Belediyemiz oluştu.Doğumuz Battalgazi,batımız Yeşilyurt oldu.Çatı kuruluşu Büyükşehir Belediyemiz. İnşallah 4 bir koldan çalışarak Malatya’mızı daha iyi yerlere getireceğiz” diye konuştu.

Ak Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin’de, “Özellikle yerel hizmetler noktasında,belediyelerimizin sosyal belediyecilik ve kültürel yönleriyle, güzel bir şekilde insanların hizmetine sunan Battalgazi Belediye Başkanımıza ve tüm personellere teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Parkın açılışı gerçekleştirildi.

 


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa