• Yeşilyurt Belediyesi Balon Tenis Kortu’nda Okullar Arası İl Şampiyonası Heyecanı Yaşanıyor
    Yeşilyurt Belediyesi Balon Tenis Kortu’nda Okullar Arası İl Şampiyonası Heyecanı Yaşanıyor
  • Çınar, Yeşiltepe’deki Aile Danışmanlık ve Spor Merkezini İnceledi
    Çınar, Yeşiltepe’deki Aile Danışmanlık ve Spor Merkezini İnceledi
  • Çınar, Gündüzbey Şehit Levent Coşkun İlk Ve Ortaokuluna Spor Malzemesi Desteğinde Bulundu
    Çınar, Gündüzbey Şehit Levent Coşkun İlk Ve Ortaokuluna Spor Malzemesi Desteğinde Bulundu
  • Orduzu Gençlik Ve Spor Kompleksi Uluslararası Müsabakalara Ev Sahipliği Yapacak
    Orduzu Gençlik Ve Spor Kompleksi Uluslararası Müsabakalara Ev Sahipliği Yapacak
  • Yeşilyurt Belediyesi Futbol Kursu, Kitap Okuma Etkinliğiyle Daha Cazip Hale Geldi
    Yeşilyurt Belediyesi Futbol Kursu, Kitap Okuma Etkinliğiyle Daha Cazip Hale Geldi
  • Yapımcı Öndeş, Yeni Malatyaspor’da Yönetime Aday
    Yapımcı Öndeş, Yeni Malatyaspor’da Yönetime Aday
  • Çınar, Yeşilyurt Belediyespor Kick-Boks Takımının Şampiyon Sporcularını Ağırladı
    Çınar, Yeşilyurt Belediyespor Kick-Boks Takımının Şampiyon Sporcularını Ağırladı
  • Çınar, Yeşilyurt Belediyespor Kulübünün Şampiyon Kick-Bokscularını Makamında Ağırladı
    Çınar, Yeşilyurt Belediyespor Kulübünün Şampiyon Kick-Bokscularını Makamında Ağırladı
  • Yeni Malatyaspor’a Moral Ziyareti
    Yeni Malatyaspor’a Moral Ziyareti
  • Büyükşehir Belediyespor Voleybol Ve Basketbolda Kazandı
    Büyükşehir Belediyespor Voleybol Ve Basketbolda Kazandı
Malatya Haberim
Çarşıbaşı Rekreasyon Projesi’nde Sona Doğru
Çarşıbaşı Rekreasyon Projesi’nde Sona Doğru

Battalgazi’nin geleceğine damga vuracak Çarşıbaşı...

Gençler, Büyükşehir Belesiyesi’nin Kültür Bilinci Gezisinde Buluştu
Gençler, Büyükşehir Belesiyesi’nin Kültür Bilinci Gezisinde Buluştu

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya’nın kültürel...

Çiğ Süt Hakkında Bilinmesi Gereken 5 Önemli Nokta!
Çiğ Süt Hakkında Bilinmesi Gereken 5 Önemli Nokta!

‘Sokak sütçüleri’ nostaljiye dönüşse de...

Müzik Dünyasında Osman Öztunç Gerçeği Var
Müzik Dünyasında Osman Öztunç Gerçeği Var

2000’li yılların ozanı Osman Öztunç...

Battalgazi İlçesindeki Din Görevlileriyle İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi
Battalgazi İlçesindeki Din Görevlileriyle İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Battalgazi İlçe Müftülüğü tarafından Battalgazi...

Battalgazi Belediyesi’nden Liseler Arası Bilgi Yarışması
Battalgazi Belediyesi’nden Liseler Arası Bilgi Yarışması

Battalgazi Belediyesi lise öğrencilerine yönelik...

Yeşilyurt Genç Meclis İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
Yeşilyurt Genç Meclis İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Gençlerin ülke ve kent yönetiminin...

Oruç ile İlgili bilgiler
Oruç ile İlgili bilgiler

Kuymetli okurlarım bu yazımızda da...

İftira Ne Demektir
İftira Ne Demektir

İftira, suçsuz bir insanı hata...

Şirr Köşesi
Şirr Köşesi

KATRAN GECELER Hayır, gece olmasın...

Sahur ve Seher vaktinin önemi
Sahur ve Seher vaktinin önemi

Değerli okurlarım bu yazımızda birkaç...

Kadir Gecesi
Kadir Gecesi

Kıymetli okurlarım,Leylei kadir,Kadir suresinde görüldüğü...

Bayram ve önemi
Bayram ve önemi

Değerli ve çok kıymetli okurlarım.Rabbim...

Zekat ve Fitre
Zekat ve Fitre

Değerli okuyucularım Zekât, Din-i Mübin-i...

EY KORONAViRÜS
EY KORONAViRÜS

Çinliler bu belayı sardı başımıza...

Şiir Köşesi
Şiir Köşesi

BEN BENDE DEĞİLİM Beni bende...

ÖLÜMÜ ÇOK HATIRLAYINIZ
ÖLÜMÜ ÇOK HATIRLAYINIZ

Değerli Okuyucularım ! Sizlere bu...

Malatya Haberim
Azerbaycan Milletvekili Hamzayev, Gürkan’ı Ziyaret Etti
Azerbaycan Milletvekili Hamzayev, Gürkan’ı Ziyaret Etti
Azerbaycan Milletvekili Hamzayev, Gürkan’ı Ziyaret...
12 Mayıs 2016 20:12
Font1 Font2 Font3 Font4
Spread the love

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Ziyarette konuşan Azerbaycan Milletvekili Nagif Hamzayev, Malatya’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Türk Dünyası adına çok büyük çalışmalarda bulunuyorsunuz. Biz bu çalışmaları hep duyuyoruz. Bizim gençlerimizde sizden hep razılar. Onların ikinci kelimeleri hep sizsiniz. Geçenlerde de bizim Ulusal liderimizin doğum günü için tertiplediğimiz programa geldiniz. Bizleri mutlu ettiniz. Bizlerde burayı kendi vatanımız olarak görüyoruz. Türkiye ismini duyunca kalbimiz titriyor. O yüzden Türkiye’nin güçlü olmasını arzu ediyoruz. Diliyoruz ki karşımıza çıkan tüm zalimleri biz birlikte aradan kaldıracağız. Sizlerde sağolun her ortamda bizlere destek oldunuz. Bizlerde üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Sizleri de mutlaka Azerbaycan’a bekliyoruz. Gence 4 bin yıllık kadim bir şehrimiz. İkinci büyük şehridir Azerbaycan’ın. Sizleri orada görmek ve ağırlamak bizim için şereftir” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Vekilimiz sayın Nagif Hamzayev’i Battalgazi’de, Malatya’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Kendilerinin güzel dileklerini ve davetlerini ki bizde davete icabet etmek sünnettir derler. İnşallah bu sünneti seniyyeyi de yerine getiririz. Tabi Azerbaycan Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir millet iki devlettir. Biz her ne kadar iki devletsek de bir millet gibi düşünürüz. Bir millet gibi karar veririz. Dostlarımızda birdir, düşmanlarımızda birdir. Tabi bugün Azerbaycan topraklarının Ermeni çeteleri tarafından işgal edilmesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti adınada telin ettiğimiz, nefret ettiğimiz ve bir an evvel Dünya ve bölge barışı açısından buradaki çetelerin ve arkasındaki güçlerin bir an evvel işgal ettikleri topraklardan geri çekilmeleri, hem bölge barışı açısından hemde Dünya sulhu açısından önemli bir olay olacaktır. Bu anlamda Birleşmiş Milletler ve ilgili milletler kurulu bu konuda gerekli tavrı koyma noktasında çok geç kaldılar. Temennimiz bir an evvel bu gecikmenin telafi edilmesidir” diye konuştu.

Başkan Gürkan, iki ülke dostluğuna dikkat çekerek, “Azerbaycan tabi bizim özlem duyduğumuz, hasret duyduğumuz ve hasretle beklediğimiz insanların diyarı. Biz Çırpınırdı Karadeniz’i söylerken özlem ve hasretle anardık. Gözyaşları ile anardık. Kardeşlerimizin barış ve huzur içinde bulunmaları biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatandaşları olarak ve Belediye Başkanı olarak özlem duyduğumuz ve hasretle beklediğimiz bir sonuç olarak görüyoruz. İnşallah hem Türkiye’deki bu terör hadiselerinin bir an evvel son bulması, hem de Azerbaycan topraklarının işgal altındaki toprakların bir an evvel Ermeni çetelerince terk edilmesidir. Tabi burada hem Azerbaycan’ın hem Türkiye Cumhuriyeti’nin birbirlerine sadakatte en ufak bir problem yaşamamaları ve hep birbirlerinin yanında olmaları gerekiyor. Azerbaycan’ın kurucusu rahmetli Haydar Aliyev ki kendisinin doğumu Cumhuriyetimizle aynı tarihtedir. Kendisi Cumhuriyetimizin kuruluş tarihi olan 1923’de dünyaya gelmiş, Azerbaycan Devleti’nin bu aşamaya gelmesinde büyük emeği geçmiş, İlham Aliyev ile birlikte temayüz etmesi bizi bir Türk vatandaşı olarak ve kardeşlerimizin doğru istikamette yürümesi bizleri ziyadesiyle memnun ediyor” ifadelerini kullandı.


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa